Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Omlaag

Auteur Topic: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks  (gelezen 59351 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

villeke

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #45 Gepost op: september 20, 2013, 10:11:12 pm »

Mijn vraag wie van de Flexi-owners 1 of meerdere van onze gebreken ook heeft ervaren en hoe de leverancier en AartKok daar mee om zijn gegaan?

Nog geen ervaringen?? Iemand?
Gelogd

DieVouwers

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #46 Gepost op: september 20, 2013, 10:49:41 pm »

Wij hebben onze Flexi tent & trailer bij de Vouwwagenspecialist (VWS) gekocht en hebben hem nu 2x een weekend uitgeprobeerd. In het kort hier onze ervaringen:
- de tent en trailer versie (zonder keuken) heeft heel veel ruimte (geen wielkasten!), die bovendien altijd toegankelijk is
- door de geringe afmetingen (365x146x110) kunnen we de Flexi in onze garage stallen zonder vertikaal te hoeven zetten
- uitklappen gaat vrij eenvoudig, wel opletten met inklappen bij hard(ere) wind!
- de varioluifel was voor ons de belangrijkste accessoire van de vouwwagen, hiermee krijgt de Flexi een sportieve, avontuurlijke uitstraling (stokken kunnen scheefgezet worden)
- het dekzeil van de wagen zit strak, erg strak. We vrezen dat na wat langere tijd het frame er eenvoudigweg doorheen zal prikken. De VWS heeft dit opgelost door een extra baan zeil aan te brengen, waardoor we nu meer ruimte hebben onder het dekzeil en het minder strak staat
- tijdens ons eerste weekend aan de kust hadden we veel wind, recht van achteren. Onze Flexi (met 2 uitdraai-steunen) was hierdoor een beetje wiebelig (veerde op het neuswiel en de vering van de gewone wielen). We verwachten dat dit verbeterd kan worden door 2 extra steunen aan te brengen en in dit soort omstandigheden de wagen iets hoger op de steunen te zetten
- na de wind hadden we 's ochtends een vochtplek aan de achterkant van de rechter slaapplaats, ontstaan doordat de buitentent de binnentent had geraakt. De Flexi heeft geen afspanmogelijkheden naar beneden toe aan de achterkant. Dit heeft de VWS voor ons opgelost door een aantal ogen in de buitentent aan te brengen (nog niet uitgeprobeerd)
- de Flexi heeft een stuk of 4 vreemde, grijze spanbandjes die echter niet veel spanning kunnen verdragen. Bij navraag naar de funktie ervan bij de VWS bleek dat zij die er gewoon van afknippen!
- één van de kleine gasveren heeft nogal 'gezweet', waardoor er olie op het tentdoek is gekomen. Dit heeft de VWS opgelost door op die plek een extra flap als bescherming aan te brengen
- een klittenband zat verkeerd om vastgenaaid, dit is ook hersteld door de VWS
- de rits van de 'linkerbovenbocht' van de voortent klemt doordat de stof te dicht op de rits is gestikt, ook dit is hersteld door de VWS
- de voorkant kan in twee delen geritst worden, maar niet opgerold oid. Later hebben we echter ontdekt dat er aan de linkerkant een klemmetje is aangenaaid, waarmee je de linker helft als een deur kunt omklappen en vastzetten met dat klemmetje op een buis vd voortent
- de ingestikte zwarte oprolbandjes van de zijramen lekten iets door bij regen, misschien moet het katoen zich hier nog 'zetten'
- de Duitse 100 km/h sticker paste nauwelijks op de achterklep (is ook een flinke sticker!)
- de Flexi wordt standaard geleverd met 2 lattenbodems en 2 schuimmatrasjes van ongeveer 7 en 5 cm dik. Gezien onze tent-ervaringen hebben we er meteen een extra traagschuim matras van 3,5 cm bijgekocht. Eerlijk gezegd vonden we deze combinatie toch nog aan de harde kant, volgende keer proberen we een combinatie van onze self-inflattables met de traagschuim matras uit

Hoewel we een aantal kritiek punten hebben gevonden, zijn we erg tevreden met onze Flexi. Over de service van de VWS zijn we ook dik tevreden.
Misschien gaan we deze herfstvakantie nog met de Flexi naar Zuid-Duitsland. We hebben hiervoor een elektrisch kacheltje (500 - 1000 W) gekocht, hopelijk houden we het hier warm genoeg mee. Als de trip doorgaat, zullen we er zeker over berichten.
« Laatst bewerkt op: september 21, 2013, 12:04:55 am door DieVouwers »
Gelogd

Bmaarrtl

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #47 Gepost op: september 23, 2013, 11:52:17 pm »

hallo, hier onze ervaringen met combicamp flexi Tent & Trailer

De wagen ligt heel stabiel achter de auto. In Frankrijk 130 kmh gereden zonder enig probleem.
Het IQ doek voldoet aan de verwachtingen. Makkelijk schoon te maken en voldoende ademend. met het openen van de ventilatieramen kon onze kleine er overdag prima in slapen. Onder de lattenbodems (wagen bak en bagagebuidel) blijft het overdaq met ruim 30 graden verrassend koel.
WE hebben meerdere buien gehad en wat opviel was dat het niet heel erg vochtig werd bij langdurige regen. Wel wat kleine lekkage gehad .
- aan de achterzijde bij  de slaapcabine boven de bagagebuidel
- aan de zijkant bij het driehoekige raam
Dit waren slechts wat druppels en we hoopten dat dit nieuwigheid was maar bij de volgende bui op de zelfde plekken dezelfde (kleine lekkage)

Ook wij hebben een aantal gebreken ontdekt tijdens gebruik en we hebben deze week een afspraak bij onze leverancier(Erica)
Ik ben benieuwd naar de service!
hieronder de opsomming van onze gebreken:
- klitteband verkeerd om genaaid waardoor geen functie
- insteekpin van de luifel welke je in de runner steekt om aan te ritsen(snappen jullie het ?) heeft losgelaten!
- de rits van het kuipzeil zit op sommige plekken te dicht op het zeil waardoor de runner er moeilijk langs kan
-  er zit te veel spanning in de rits van zowel de linker als de rechter bocht van de voorzijde waardoor de deur slechts met grote kracht dicht gaat. Hierdoor grijpt de rits niet goed in elkaar en zal het  volgens ons de levensduur van de rits ernstig bekorten. ook als de voorzijde niet afgespannen is gaat het nog steeds moeizaam.
- de middelste stok van de voortent staat niet gelijk met de middelste naad van het tentdoek en de middelste rits van de voorzijde
- wat ik verder nog opvallend vond was dat de kwaliteit van de haringen zeer matig/is was en dat er niet voor alle afspanringen elastieken geleverd werden. Ik heb zelf extra elastieken gekocht en heb haringen gebruikt die ik zelf al eerder aangeschaft heb.
Verdienen ze zo weinig aan de verkoop een  Combicamp vouwwagen dat er op de haringen en elastieken bezuingd moet worden?

Zo nu genoeg geklaagd! we hebben een fantastische vakantie gehad en veel plezier gehad van de enorme opberg ruimte onder het bed! de eerste en de laatste nacht hebben we met 7 personen in de wagen geslapen en dat ging prima. Als je dat de hele vakantie doet blijft er niet veel leefruimte over.
Ondanks een aantal kritiekpunten zijn wij zeer tevreden en hebben geen spijt van onze aankoop.

Hoe de service bij erica is zal ik melden zodra ik daar ervaring mee heb.
Gelogd

H Poulssen

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #48 Gepost op: september 24, 2013, 06:29:11 am »

Nog geen ervaringen?? Iemand?
Wij hebben ook wel eens wat met de Zambezi aan de hand gehad. Mijn ervaring is altijd positief geweest. Dingen die ik zelf kon herstellen heb ik wel doorgegeven voor kwaliteitsverbetering maar de overige zaken zijn door hen opgelost. Met een beetje geven en nemen zal e.e.a. wel worden opgelost.
Gelogd

Drees

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #49 Gepost op: oktober 06, 2013, 04:02:59 pm »

Wij overwegen een vouwwagen aan te schaffen en willen graag een snelle klapper omdat we vier of vijf keer verplaatsen tijdens een vakantie. Is de Flexi idd zo snel op te zetten als gezegd wordt? Wij denken aan een Malawi, maar de Flexi lijkt ook een optie. Wij hebben twee kinderen, waarvan de oudste meestal in een eigen tentje slaapt.
Gelogd

villeke

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #50 Gepost op: oktober 06, 2013, 07:27:51 pm »

De basis (waterpas, pootjes uitdraaien, 2x klappen met tent, een haring of 6) opzetten en een paar slaapzakken uitrollen en je kunt slapen na een half uurtje. alles netjes afspannen + varioluifel, nog een kwartiertje. Kuipzeil erin, dat kost ook wel een kwartiertje. eigenlijk ben je dan wel klaar. spulletjes liggen netjes onder het bed of in de bagageluifel, keuken kan er aan blijven (er af is ook leuk, maar dat doe je niet als je een dag later weer vertrekt).
trek je iedere keer na een dag of 4 verder, kies dan voor een beperkte modaliteit want alles wat je neerlegt of opzet moet ook weer worden opgevouwen en neergehaald. Hangt ook af van je persoonlijke voorkeuren natuurlijk.
Gelogd

villeke

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #51 Gepost op: november 24, 2013, 10:37:26 am »

Het kampeerseizoen loopt al op z'n eind, dus heb ik de balans opgemaakt van mankementen aan de Flexi die een oplossing verdienen. We hopen nog 1 weekend met de Flexi op pad te gaan, maar omdat wij sowieso niet gaan kamperen in de herfstvakantie heb ik een afspraak gemaakt met de vouwwagenspecialist om de Flexi dan langs te brengen ter beoordeling en reparatie. Zie de bijlage voor de manco's die ik dan ga bespreken. De VWS handelt tot nog toe alles keurig af. Afspraken worden netjes nagekomen dus vooralsnog heb ik alle vertrouwen in een goede nazorg. De reparatie die wij in mei hebben laten doen na stormschade was ook zeer netjes gerepareerd. Mijn vraag wie van de Flexi-owners 1 of meerdere van onze gebreken ook heeft ervaren en hoe de leverancier en AartKok daar mee om zijn gegaan?

Een paar weken geleden hebben wij onze Flexi weer opgehaald bij de Vouwwagenspecialist. We zijn tevreden over de afhandeling van alle punten. Zie hieronder hoe e.e.a. is opgelost (de fotoverwijzingen betreffen de bijlage in mijn reply van 15 september).

1. op meerdere plaatsen is het niet mogelijk de klittenbandstroken goed te sluiten. E.e.a. is te krap genaaid (zie foto's 1, 2 en 3);
- Er zijn extrac klittenbandstroken gezet waardoor de ramen makkelijk gesloten kunnen worden. Het oogt iets minder mooi, maar functioneel is het verbeterd.

isolatieband op de klep van de keuken laat los (foto 4);
- is vastgezet

bevestigingsclip ventilatieraam slaapcabine wagenbak is verkeerd om gemonteerd (foto 5a en 5b);
- correct gemonteerd

Bevestigingslint slaaptent is los (foto 6);
- bevestigd

de lak op de keuken hecht slecht (foto 8);
- 2 nieuwe zijsteuntjes voor het keukendeksel

meerdere reflectoren rondom de wagen laten los (foto 9).
- vastgezet

De keuken kraakt bij het doorlopen. Ik heb van alles geprobeerd maar krijg het er niet uit.
- geen oplossing

De koppeling/dissel kraakt tijdens optrekken en afremmen;
- nagekeken, verbeterd

het Thule fietsenrek voldoet in het geheel niet. Het is niet mogelijk om de fietsen afdoende te bevestigen. De stelschroeven zijn te dun en je draait ze krom bij het vastzetten (met de hand!) (foto 10) en de vertanding in de rozet is minimaal en daardoor onvoldoende. Het gevolg is dat de fietsen een keer tegen onze auto zijn gevallen (gelukkig geen schade!) en zonder dat wij het merkten hebben de fietsen ook meerdere kilometers tegen het afdekzeil van de vouwwagen geleund met als gevolg schade aan dit afdekzeil. Sindsdien zijn wij genoodzaakt de fietsen op een onconventionele manier te vervoeren (zie foto 11);
- een nieuw fietsenrek is gemonteerd: Fiamma Carry Bike XLA Blue
- nieuw afdekzeil op de Flexi

De achterramen zijn niet af te spannen want daarvoor is wel 5-10 meter ruimte nodig achter de vouwwagen en die is gewoonweg niet op een camping. Noodzakelijk is steunstokken onder de hoeken van de uitzetramen zodat korter afspannen mogelijk wordt. Echter die stokken zijn niet bijgeleverd terwijl deze in de showroom wel worden gebruikt. Dit probleem is dus bekend;
- geen stokken gekregen. Maar het nieuwe afdekzeil en fietsenrek vergoedt dat ruimschoots. We gaan eens kijken naar telescoopstokken.

vakkenschort is slordig gestikt en hangt dubbel aan de bovenzijde (foto 7a en 7b). Zeker gezien de prijs van het vakkenschort (165 euro) vind ik dit een kwalijke zaak.
- stiksel verbeterd + er zijn klittenbandstroken bijgezet waardoor het schort beter "hangt".


Al met al zijn wij tevreden over de afhandeling. Al blijf ik het jammer vinden dat de extra klittenbandstroken noodzakelijk zijn om e.e.a. functioneel op te lossen. Het oogt net iets minder. Maar goed we hebben weer vertrouwen in de Flexi en kijken uit naar het volgende kampeerseizoen.
 :s
Gelogd

par

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 475
  • Merk: kampeermiddel : Bürstner Premio 450 TS (o wacht dat is een caravan...)
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #52 Gepost op: april 03, 2014, 10:23:10 pm »

Wij hebben dit weekeinde onze Flexi (geleverd december 2013) voor de eerste keer opgezet.

We zijn begonnen om de binnententjes en de buitentent weer aan de wagen te bevestigen, die hebben deze winter op zolder droog en warm doorgebracht. Dat was niet veel werk, en het wees zichzelf. TIP: begin in het midden van de wagen en werk naar de buitenkanten, dan is het eenvoudiger om de tent netjes recht op de wagen te krijgen. Wij begonnen andersom, en toen liep de middennaad niet netjes in het midden  ::)

Na twee uurtjes tentjes monteren, en uitklappen en luifel/zeil ritsen konden we aan het  bier en  W: Niet slecht voor de eerste keer (van ons leven)

Onze wagen (Flexi Comfort) is een late 2013, die zijn in detail anders dan eerdere modellen. Zo is het bed niet meer 1 lattenbodem, maar is deze gedeeld en zijn het nu twee lattenbodems, en het frame is aluminium. Nu is het bed hetzelfde als bij de T&T. Curver kratjes passen alleen niet meer onder het smalle stuk tussen de bankjes.

Eerder in dit topic werden een aantal problemen genoemd. Ons exemplaar kent alleen de gevallen reflectoren, maar een stukje Tesa Powerbond Outdoor doet wonderen... De ritsen van de deur, grondzeil en luifel lopen soepel. Binnenkort is vuurdoop, dan gaan we er echt mee kamperen.

Nieuwe tips, tricks en ervaringen komen zodra we ze hebben! :J
Gelogd

villeke

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #53 Gepost op: april 04, 2014, 07:26:43 am »

Hoe zijn bij jullie de klittenbandstroken van de ramen? Sluit dat netjes??
Gelogd

par

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 475
  • Merk: kampeermiddel : Bürstner Premio 450 TS (o wacht dat is een caravan...)
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #54 Gepost op: april 04, 2014, 08:10:11 am »

Zo is ons niets opgevallen, we zullen er extra op letten tijdens gebruik en het hier dan terug melden.
Gelogd

par

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 475
  • Merk: kampeermiddel : Bürstner Premio 450 TS (o wacht dat is een caravan...)
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #55 Gepost op: april 23, 2014, 09:51:11 pm »

Ok, nog eens goed naar de ramen gekeken en alles past en sluit prima. Er zijn door het jaar heen wat wijzigingen in het model geweest.

Niet vergeten bij een Flexi Comfort: als je de keuken laat zitten tijdens het klappen maar die later er als nog af wilt halen, maak dan voordat je openklapt de klem van de keuken aan de linkerbovenzijde los! Eenmaal geklapt gaat die klem dus mooi niet meer open en mag je a. je keuken laten zitten of b. alles weer inklappen en opnieuw beginnen   ::)  En Bert had het nog zo gezegd ....

En het inpakken van je meuk duurt langer dan het inklappen van de wagen  :#.
Gelogd

villeke

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #56 Gepost op: juni 02, 2014, 04:01:07 pm »

Niet vergeten bij een Flexi Comfort: als je de keuken laat zitten tijdens het klappen maar die later er als nog af wilt halen, maak dan voordat je openklapt de klem van de keuken aan de linkerbovenzijde los! Eenmaal geklapt gaat die klem dus mooi niet meer open en mag je a. je keuken laten zitten of b. alles weer inklappen en opnieuw beginnen   ::)  En Bert had het nog zo gezegd ....

En het inpakken van je meuk duurt langer dan het inklappen van de wagen  :#.

hmm dat kan ik mij niet herinneren. Vorig jaar op 1 camping tijdens de zomervakantie de keuken er af gehaald, maar het besluit daartoe pas genomen nadat wij al een paar dagen stonden en toen geen probleem ondervonden.
Gelogd

villeke

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #57 Gepost op: juni 02, 2014, 04:05:14 pm »

Wat zijn jullie ervaringen met de gasveren van de Flexi Comfort???

Het valt ons op dat de gasveren van het bed minder kracht lijken te hebben dan vorig kampeerseizoen het geval was. Nu was ik al niet super enthousiast over de kracht van de gasveren, maar het bed blijft nu helemaal niet meer omhoog staan. Wat ligt er op? Een topmatrasje van IKEA, 2 slaapzakken en 2 hoofdkussens. Vorig seizoen bleef het bed omhoog staan met deze "last".

Wat zijn jullie ervaringen???
Kavango en kariba bezitters reageer gerust want de wagenbak is tenslotte dezelfde........ :#
Gelogd

C5CCV

  • Klap prof
  • ****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.360
  • Merk: kampeermiddel : CCCX
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #58 Gepost op: juni 02, 2014, 04:17:23 pm »

Ik zou in ieder geval niet te lang wachten met de vraag bij de dealer neer te leggen, nu kun je nog iets met garantie; na de zomer wordt dat al weer wat lastiger.
Gelogd

villeke

  • Gast
Re: Klappen met de CC Flexi - ervaringen, tips & tricks
« Reactie #59 Gepost op: juni 02, 2014, 04:24:17 pm »

Ik zou in ieder geval niet te lang wachten met de vraag bij de dealer neer te leggen, nu kun je nog iets met garantie; na de zomer wordt dat al weer wat lastiger.

ik heb zaterdag al gebeld met de vouwwagenspecialist en zij leggen een claim bij Aart Kok. Tevens gaven zij aan nooit eerder klachten hierover te hebben gehad. Hopelijk is dat zo en krijg ik nieuwe veren die wel voldoen, maar heb nog niet het vertrouwen dat slechts incidenteel is :N. M.i. doet de gasveer tussen de twee bedden ook niet zo veel, maar goed heb geen vergelijk met klappen zonder die veer. :#
Gelogd
Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal