Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3 4   Omlaag

Auteur Topic: trigano alpha aanpassingen  (gelezen 27217 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gait

  • Gast
trigano alpha aanpassingen
« Reactie #45 Gepost op: juli 04, 2016, 10:13:38 pm »

Gefeliciteerd met jullie Alpha. De echte kenner hier is @wijnand, maar inmiddels hebben wij ook wat ervaringen opgedaan.
1-nee, hoewel er ventilatiesleuven achter de koelkastruimte zitten, is dat onvoldoende. Heb het een keer 30 min getest op 230V. Er kwam een hoop warmte vrij toen ik het deksel open deed. Op 12V zal het onderweg wel gaan. De vorige eigenaar heeft een keer de koelkast op gas gehad met dicht deksel. Dat gaf een nare verkleurde plek op het deksel.
2/3 de stormstokken zitten naast de bedeinden in de klemmen. Deze kun je op 4 plekken in de wagenbak plaatsen. Als ik de voortent opzet plaats ik de lange altijd in de voortent, halverwege de zijwanden
4-Volgens mij is de rvs strip om het keukenframe heen gezet. Daar kun je niet zomaar een stuk uit slijpen. Ik heb een topic over een passende koelbox ACX35. Er is ook iemand die een stukje uit de achterkant van de koelbox gezaagd.
5- Ik gebruik de steunpoten alleen om de wagen stevig te laten steunen. Met levelers en het neuswiel zet ik hem twee-zijdig waterpas en dan draai ik de poten uit.
6-Het deksel moet haaks staan tov de wagenbak en dus waterpas. Het doek aan de wagenkant zet je eerst vast met de elastieken aan de wagenbak. Het doek aan de dekselkant zet je vast met een paar haringen. Dan moet de wagentent strak staan. Als dat niet zo is kun je de nokligger een gaatje hoger zetten.
« Laatst bewerkt op: juli 04, 2016, 10:16:09 pm door Gait »
Gelogd

Mark van Dongen

  • Gast
Re: trigano alpha aanpassingen
« Reactie #46 Gepost op: juli 04, 2016, 10:41:30 pm »

Bedankt Gait voor je snelle reactie.
2/3 ik kan geen stokken en klemmen ontdekken. Moet je hier originele voor kopen of kan ik willekeurige stormstokken hiervoor kopen?
6 ga dat nogmaals proberen maar ik had het idee dat toen ik dat vorig jaar probeerde ik vond dat er teveel spanning op sommige naden kwam
Gelogd

Gait

  • Gast
Re: trigano alpha aanpassingen
« Reactie #47 Gepost op: juli 05, 2016, 11:27:11 am »

2/3 deze stokken horen in zwarte buisklemmen aan hoofd- en voeteneinde van het bed te zitten, buiten de binnentent! De klemmen zitten vast met dubbelzijdig tape en gaan wel eens los. Misschien zitten ze bij de stokken van de voortent of luifel? Het zijn 2 kortere ca 140cm en 2 langere ca 160 cm uitschuifbare stokken. Aan de onderkant zit een ronde dop en aan de bovenkant een witte buisklem. Deze kun je over de horizontale liggers klikken. Ik zet ze er alleen in als ik de stormbanden aan de wagentent en/of voortent gebruik. Dacht dat ze 20mm diameter hebben, maar weet dat niet zeker. Je kunt hiervoor universele stokken kopen, maar denk om de buisklem voor de horizontale liggers. Die mag het tentdoek niet beschadigen!
6 Ik dacht dat het doek te los zat omdat je de deksel meer dan haaks wilde leggen. Als alles waterpas staat en de vlinders staan in de hoogste stand moet het doek er los, maar niet doorgehangen op liggen. Als het dan al te strak staat moet je de nokligger een gaatje lager zetten of de zijliggers een gaatje naar binnen. Wel aan beide kanten dezelfde stand, anders zit de wagentent scheef op het frame.
Gelogd

wijnand

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 605
  • Merk: kampeermiddel : Trigano Itinea
  • 2011: Trigano Alpha 2021: Trigano Itinea
Re: trigano alpha aanpassingen
« Reactie #48 Gepost op: juli 05, 2016, 01:58:45 pm »

Hoi Mark, van harte gefeliciteerd met de aanschaf! Gaan jullie vast veel plezier mee beleven  :J. Op de antwoorden van Gait heb ik een paar aanvullingen:

1) de vier stokken waar hij het over heeft moet je echt gebruiken als je de stormbanden van de wagentent gebruikt. Doe je dat niet en trek je de stormbanden (te) strak aan, dan loop je het risico dat de vlinders krom trekken. Heb je die stokken niet, dan is het zeker zaak ze aan te schaffen. Volgens mij stuurt de Vouwwagenspecialist ook onderdelen op, dus als je ze bij hen besteld weet je zeker dat je de juiste krijgt.
Bij de voortent heb ik nog geen extra staanders gebruikt, hoewel we al flink wat storm hebben meegemaakt met de Alpha. Dat is het mooie van die stormbanden, die houden de tent prima aan de grond.

2) De uitdraaipoten kunnen als "lift" worden gebruikt, daar is het chassis opgebouwd. Maar beter is om de kar waterpas te zetten met het neuswiel (voor/achter) en eventueel levelers of een potkrik (links/rechts). Maar een klein stukje opdraaien is geen enkel probleem. Ik heb nog geen gebruik hoeven maken van levelers, ondanks dat wij op al heel wat scheve plaatsen hebben gestaan.

3) De deksel moet in lijn liggen met de wagenbak (dus niet overstrekken). Het is van belang dat die op de hoekpunten wordt ondersteund. Ik heb daarvoor houten wiggen gemaakt die ik er na uitklappen onder druk. Zo gepiept en dan weet je zeker dat de deksel voldoende ondersteunt wordt.
Gelogd

Mark van Dongen

  • Gast
Re: trigano alpha aanpassingen
« Reactie #49 Gepost op: juli 05, 2016, 07:36:08 pm »

Beste Wijnand

Bedankt voor je reactie
1> toen we de vouwwagen kochten tweedehands particulier heeft de vouwwagenspecialist de nokbuis die in de wagen schuift al vervangen omdat hij heel moeilijk erin schoof. Diezelfde buis heeft nu echt een knik door de valwinden. De knik zit net buiten de wagen Dus ik weet niet wat wij dan misschien verkeerd doen met de stormbanden.

2> meestal rijdt ik hem op plankjes maar het was gewoon maar een vraag.

3> Dan gaan we op een andere manier kijken hoe we het doek strak krijgen. Voor de deksel gebruik ik altijd 4 kunststofwiggen (Levelers)

Alvast bedankt na het proberen komen we hier op de punten terug.
Gelogd
Pagina's: « 1 2 3 4   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal