Diesel: Roet onder zeil...?

Gestart door Larss, juni 11, 2015, 11:03:01 AM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Larss

Hallo, ik heb een vraagje. Op de site van De Wit lees ik het volgende:

CiteerHeeft u een auto met dieselmotor? Houd rekening met roetvorming.jVouwwagens kunnen erg vies worden door uitlaatgassen, ook onder het zeil.

Heeft iemand dit al eens in de praktijk meegemaakt? En zo ja wat zou je er aan kunnen doen? Strook tape over rand zeil aan voorkant? Ik kan met nauwelijks voorstellen dat dit echt een groot probleem is maar zou het wel zonde van onze "nieuwe" vouwwagen vinden als het wel zo is.

GJT

Holtkamper raadt aan de uitlaat bij diesels naar beneden te laten richten. Beetje zonde voor mijn aan weerszijden naar achter gerichte pijpen en twee lege uitsparingen in de bumper.
Maar volgens mij is dit met moderne wagen met roetfilter niet echt meer een issue. Uitsluitend tijdens het regeneratieproces van het roetfilter komt er nog vuil uit.

Wel valt het me op hoeveel vuil er na 4000 km op de wagen zit, ook bij mijn vorige wagen waarbij de uitlaat naar beneden was gericht. Ik ben wel blij dat HK daarom de hoes rondom vastritst zodat de tent goed is afgesloten hiervoor.  Ik maak het zeil na een lange trip schoon met Dasty. Doe dit maar eens een stukje met een witte doek..



CEO

Een roetfilter doet wonderen. Maar de voorkant van de wagen pakt natuurlijk wel het een en ander op. Ik heb noet niet gemerkt dat het onder het zeil terecht kwam. Wel zorgen voor voldoende overlap (wij hebben meestal minimaal 5 cm).

Zelf maak ik me meer zorgen over water dan over roet.
If you choose not to decide, you still have made a choice!

Theu

Ook wij met een 10 jaar jonge diesel hebben dat nog niet ervaren. En als ik even serieus gas (diesel) geef dan blies  hij er echt wel een pluimpje uit. :)9]:)16]
Ben benieuwd wat de volgende word en gaat doen..

bert m

Na zo'n 30 jaar dieselen heb ik hier nooit iets van gemerkt.
Buitenkant van de wagenbak wordt wel vies na de vele kilometers over de weg maar dat lijkt me normaal want mijn auto is na een vakantie ook weer aan een wasbeurt toe.

Larss

Mooi bedankt voor de antwoorden allemaal!

Yella

Nog niets van gemerkt, maar we hebben ook een vrij jonge diesel met nog geen ton op de teller. er komt zat andere troep op terecht. O.a. ooit teer op onze Jametic. Ben tijden bezig geweest met speciaal spul om de teer te verwijderen.
www.jawamarkt.nl voor boeken en handleidingen.

Veek

Ik was onlangs naar een vw gaan kijken waar hier wel een grote roetplek op de wagentent was hierdoor. Dus het komt wel voor. Dit krijg je er dan ook nog amper uit. Is echt een pest moest het je voorvallen.

Tom

#8
Hier http://www.caravantrekker.nl/vragen/read.php?id=902hebben cara  :ca trekkers een paar oplossingen mocht je er last van hebben. Heb in het verleden deze oplossingen ook wel ergens anders gelezen.

nikkel1964

Ik heb een spierwitte disselbak en een diesel met 2 ton op de teller. Je zou verwachten dat de disselbak aan de kant van de uitlaat smeriger zou zijn dan aan de andere kant. Maar daar merk ik niets van, beide zijden worden even vuil en dan vooral van opspattend water/modder. Dus ik herken het verhaal niet uit de praktijk.

Frankie

Citaat van: Tom op juni 16, 2015, 11:31:32 AM
Hier http://www.caravantrekker.nl/vragen/read.php?id=902hebben cara  :ca trekkers

"Wij hebben onlangs een nieuwe swiftcaravan gekocht en krijgen steeds uitlaatgassen van onze fiat scudo diesel, via de distelbak naar binnen, de distel zit vrij kort achter onze auto".

Tja, met een distelbak wordt het natuurlijk een andere zaak.  :H :H

nikkel1964

een nogal stekelige zaak denk ik....

sanderv

Citaat van: CEO op juni 11, 2015, 11:57:55 AM
Een roetfilter doet wonderen.

Maar roetfilters worden geregenereerd. Ik vraag me af of een roetfilter wel echt zo veel verschil maakt als wel beloofd wordt. Wel voor de uitstoot ten tijde van een meting, dus op papier inderdaad schoner. Maar wat is de winst als al het roet weer vrij komt bij regenereren? En als daar je vw achter hangt, kan ik me voorstellen dat die toch het nodige roet meepakt.

Frankie

Citaat van: sanderv op juni 16, 2015, 01:17:21 PMMaar wat is de winst als al het roet weer vrij komt bij regenereren?
Maar de essentie van regenereren is toch juist dat het roet verbrand wordt?

CEO

Frankie heeft helemaal gelijk. Iedere paar honderd kilometer wordt de temperatuur tijdelijk opgevoerd naar iets van 500 a 600 graden C. Dan verbrand het alsnog.

Daarnaast worden in de echt modere Diesels ook de NOX-en omgezet middels een additief, waardoor er stikstof en zuurstof van wordt gemaakt. Diesel dreigt langzamerhand schoner te worden dan benzine.

Maar terug naar het topic maar weer.
If you choose not to decide, you still have made a choice!