Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: I: Toscane: Arezzo/Capannole: la Chiocciola  (gelezen 2566 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bea

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 149
  • Merk: kampeermiddel : Combi camp flexi comfort 2014
I: Toscane: Arezzo/Capannole: la Chiocciola
« Gepost op: september 04, 2016, 09:56:15 pm »

Wij hebben hier 2 weken vanaf 15/ 8 verbleven

www.campinglachiocciola.com

Na een weekje Franse Alpen wilden we doorrijden naar Italië.  We hadden niets gereserveerd en mijn oog viel op deze camping omdat hij naar Italiaanse normen wel ruime plaatsen had (90m2).  Uit beoordelingen had ik begrepen dat hij ook in het hoog seizoen niet volzat en dat bleek dus ook bij aankomst half augustus.

De camping beschikt momenteel over 125 kampeerplaatsen en ook wat staancaravans die ze verhuren.  De camping is wat in 2 verdeeld: een 50 tal plaatsen die vlak bij receptie en zwembad/ bar en winkeltje  liggen en de andere plaatsen die een halve meter lager liggen en dan weer dichter bij  hun restaurant liggen.  Ze hebben elk hun sanitaire blok.
Het lager gelegen deel  is iets ouder en dus nog meer schaduwrijk, al zijn al hun plaatsen eerder identiek.  Alles even groot en omzoomd met hagen en bomen.
Elke kampeerplek beschikt over een wasbak met koud water en electriciteit.  Aan de scheiding met 2 plekken staat steeds een vuilbak met zak die elke dag leeggemaakt wordt.  Echt wel een fijne service!
Het deel tegen het zwembad was iets drukker en aangezien we niet wisten hoelang we op voorhand gingen blijven werden we verzocht op het verdere gedeelte een plek uit te kiezen.  De afstand naar het zwembad is ook van daar niet echt ver en aangezien het er nog rustiger en naar mijn aanvoelen iets frisser was, ook voor ons de beste keuze.  Blijkbaar waren er wel reservaties voor het andere stuk, ook al was er daar plaats zat en werd het alleen maar rustiger en rustiger op de camping.

De camping wordt gerund door een Italiaanse familie maar er wordt Nederlands geproken aan de receptie.  De eigenaar spreekt ook Engels.  Er was ook beperkt animatie voor kinderen en dat was ook Nederlandstalig.  De meeste kampeerders bleken dan ook Nederlanders te zijn.

Een grote troef zijn de zwembaden: 3 grote zwembaden met heel veel ligstoelen en zowel volop zon als schaduwplaatsen .  Steeds plek kunnen vinden zonder moeite of zorg en dus geen handdoekje leg!  De zwembaden hebben geen glijbanen maar je hoeft geen badmuts.  Aangezien ze ook zo groot zijn heb je als zwemmer totaal geen last van spelende mensen en kan je dus ook met banden, ballen en matrassen er in.  1 zwembad is ondiep voor de kleintjes maar is ook erg groot.  1 zwembad heeft ondiep en een diepgedeelte en het grootste is een bad waar je als volwassenen kan staan.
Het zwembad staat ook open voor publiek van buiten af en heeft daarom wel een fijne Italiaaanse sfeer.  Het zwembad heeft zijn eigen bar en eigen sanitair en dus wel afgescheiden van de camping maar wel ook via daar toegankelijk.

Sanitiar echt in orde.  Zeker het ouder gedeelte had een prachtige sanitaire blok.  Het heeft iets van een koloniale sfeer: ruim en luchtig.  Het was er proper maar dus ook zoals gezegd was er niet veel volk.  Heerlijk warm water waar je gewoon een kraan had en geen drukknop en het kon regelen naar de temperatuur die je zelf wou.  Toiletpapier en ook handblazer en haardroger.

Winkel: elke dag vers brood en allerlei broodjes, koeken e.d. zonder te moeten bestellen.  Ook charcuterie en je kan ook gebraden kippen bestellen voor de rest enkel nood winkeltje.  Bar ook pasta's en pizza.  Leek allemaal goed in orde en niet duur maar een zeer chaotische service.  Dus wel geduld nodig. 's morgens soms maar 1 persoon die bakker, kassa en bar moest combineren maar die deed dat wel aller vriendelijkst.

Restaurant: mooi en groot terras.  Eerste maal erg lekker, 2de keer wat teleurgesteld.  Lange wachttijden en wat nonchalante bediening.  Je moest ook 2.5 coperti betalen en dat vonden we er wel over, zeker gezien de service.  Het is op zich wel ok en gemakkelijk maar zou er niet veel gaan eten.  Dan misschien goedkoper aan de campingbar.  Bij beiden kan je pizza's afhalen.

Ligging: niet veel te doen recht van de camping zonder auto maar Arezzo op 30 min.  Supermarkt in Buvine (Coop) klein maar goed voor gewoon eten.  Trouwens goed restaurant aan de parking.  Voor een grote Coop kan je naar Montevarchi (15 min)
 Ligt in de chianti streek, centraal voor steden als Firenze, Siena, Cortona ed.  Zelfs Pisa is te doen met 1u 30 te rijden. In Ambra (vlakbij) vind je een heel leuk barretje (Spritz aan 3 euro) W: op een pleintje aan de weg naar Cenina (heel mooi dorpje).

Wat ik nu allemaal schrijf klopt en klinkt niet verkeerd en toch is er iets met de camping zodat ik zelf er geen 2 weken meer zou staan.
Nadelen zijn: best wel veel muggen en dazen (weinig wespen).  De camping heeft niet echt veel sfeer of samenhang.  Aangezien het een vlakke camping is heb je ook geen mooi uitzicht en je moet dus af de camping om in echte Italiaanse sfeer te komen.
Het vreemde is ook dat er nog eens zoveel plaatsen klaarliggen, terwijl de huidige plaatsen nog eens niet benomen worden.
De prijs was toch ook iets meer dan ik verwacht had.  je betaalt vooral veel per persoon dus als je met veel bent telt dat wel behoorlijk door.
Voordelen: comfort en rust, grote plaatsen met schaduw, je hoeft niet te reserveren en de ligging is centraal.

Personeel: 7,5: zeer vriendelijk zeker aan de bar/winkel maar ik vond de Nederlandse meisjes niet echt goed op de hoogte van de streek

sanitair: 8
schoonheid van de camping: 8 voor het comfort maar niet voor het uitzicht
animatie: niets meegedaan
voorzieningen:8
eetgelegenheden: 7,5

Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: I: Toscane: Arezzo/Capannole: la Chiocciola
« Reactie #1 Gepost op: september 04, 2016, 11:12:24 pm »

Dank je wel voor de recensie. Zoals ik het lees lijkt het een prima camping, zeker voor Italiaanse begrippen. En zeker het aantal ligbedden bij de zwembaden is natuurlijk al een  WW waard. Uiteraard heb ik hem op de recensie-kaart (Italië) gezet.
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

Parker700

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 155
  • Merk: kampeermiddel : Zambezi original 1998
Re: I: Toscane: Arezzo/Capannole: la Chiocciola
« Reactie #2 Gepost op: september 14, 2016, 10:02:15 pm »

Mooie recensie, zo hebben wij de camping ook ervaren.

Voor de liefhebbers van  W: je kunt er een fantastische wijnproeverij met maaltijd boeken!
Gelogd

sanderv

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.043
  • Merk: kampeermiddel : Camplet Royal, special edition "Frankenstein"
Re: I: Toscane: Arezzo/Capannole: la Chiocciola
« Reactie #3 Gepost op: september 14, 2016, 10:18:51 pm »

Hé, da's een bekende. Heel wat dagen gestaan als reisleider van fietsvakanties. De villa van de baas (alles in de omgeving was van de baas) was ook de uitvalsbasis van onze wandelreizen.
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal