Havervlokken op de camping?!

Gestart door hoek_tre, april 18, 2018, 01:53:59 PM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

hoek_tre

Ik ben thuis gewend geraakt om havervlokken-pap als ontbijt te eten.
Ik doe 60gram havervlokken op 250ml melk bij 160 W 30 minuten 's avonds in de magnetron.
's Ochtends dan ff kort opwarmen, en dan heb ik een stevig ontbijt.
Dit zorgt ervoor dat mijn bloedsuikerspiegel in de ochtend niet zo schommelen gaat.
Ik gebruik dus havervlokken, geen havermout!

Maar hoe kan ik havervlokken-pap op de camping maken?
Ik heb niet echt een slowcooker oid. Alleen gaspit laag aan werkt niet echt denderend :?

Wie heeft er een goeie tip voor?

OhPeeCee

Er zijn campings waar een soort van keuken is, vaak ook een magnetron voor het opwarmen van baby voedsel. In Denemarken en Zweden is dit gemeengoed. In Duitsland komt het voor, campinggidsen bestuderen is ook een optie


Mobiele reactie via Tapatalk

hoek_tre

Bedankt voor je reactie. Wij gaan meestal naar eenvoudige campings.  Ik zoek dus een manier om die havervlokken-pap te maken zonder magnetron.

hfolkers

Zelf geen ervaring met havervlokken pap, maar ik zou proberen met 's avonds vlokken met melk aan de kook brengen. Goed inpakken in een dikke deken en 's ochtends weer terug opwarmen.

sannie75


Bonny

Alles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht.

Drikusniet

Ik zou een drinkbeker met grote bovenopening nemen van minimaal 350 ml. Daarbij een isolatiehoes. Melk opwarmen en samen met de havervlokken erin. Kan natuurlijk ook met een thermos. Hiervan zijn er ook wel die geschikt zijn voor eten.
Kortom in iets dat geïsoleerd is met een grote bovenopening.

mar-ine

Citaat van: OhPeeCee op april 18, 2018, 01:57:29 PM
Er zijn campings waar een soort van keuken is, vaak ook een magnetron voor het opwarmen van baby voedsel. In Denemarken en Zweden is dit gemeengoed. In Duitsland komt het voor, campinggidsen bestuderen is ook een optie


Mobiele reactie via Tapatalk


Een sudderplaatje op t gas en dan je melk?


mar-ine

PenH


Bea

Een vraagje: is er een reden waarom je havervlokken gebruikt en geen havermout.  Ik vind op het internet dat er enkel een verschil is in de grootte maar geen verschil qua eigenschappen.

Havermout maken gaat heel gemakkelijk op de camping :)

Maar goed dat is natuurlijk niet je vraag.  Ik ben een havermout freak :O

Albertine

Heb je al eens overnight oats geprobeerd? Komt geen koken aan te pas.

hoek_tre

@PenH: Als je dit in fles doet, krijg je het er niet gemakkelijk uit. Na magnetron+nacht is het zo stijf, dat je lepel er rechtop in kan staan.

@Bea: havermout is fijner van structuur dan havervlokken. Hierdoor is het dus sneller verteerd en opgenomen. Havervlokken verteren langzamer dan havermout, zodanig is de afgifte van voedingsstoffen ook langzamer.
Havermout gebruikte ik oorspronkelijk, maar havervlokken bleken een minder instabiele bloedsuikerspiegel te geven. Gezien mn diabetes meer een achtbaan qua bloedsuikers is, is stabiliteit meer als welkom.

@Albertine: Bij overnight oats kook je het niet langzaam, waardoor het vloeibaarder blijft. Dan is het meer losse vlokken met veel melk, dan pap.

@Drikusniet: zo'n thermosbeker lijkt goed, maar wat ik kan vinden, is behoorlijk prijzig.

@Bonny: Ik heb thuis wel een serveerwonder, alleen is deze wel heel erg groot voor 1 portie. Anders zou ik het wel uitproberen.

@Sannie: Een hooimadam klinkt goed, zou je zoiets ook zelf kunnen maken?

sannie75

Een hooimadam is heel goed zelf te maken, jij kunt goed met de naaimachine overweg dus lijkt me dat voor jou geen probleem!

Wanderer200

Mijn kinderen zijn nogal van de Brinta als ontbijt, ik warm de melk altijd op in een steelpannetje op het gas, gaat eigenlijk prima. Is ook zomaar warm, hoeft natuurlijk niet te koken.

KampeerFan

#14
Ik kook gewoon elke ochtend havervlokken met (kokos)melk in een steelpannetje  op het gasfornuis. De truc zit hem in de tijd. Alle ingrediënten toevoegen en op laag vuur de haver laten wellen en voorzichtig aan de kook brengen.

Ik voeg ook wat kokosrasp, kaneel, teffontbijtvlokken en een beetje honing toe.