Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: DK: Lolland: Bandholm: Knuthenborg Safaripark  (gelezen 4535 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.457
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Kavango 2010 (modified)
DK: Lolland: Bandholm: Knuthenborg Safaripark
« Gepost op: mei 05, 2018, 10:08:12 pm »

Deze keer een recensie over het safaripark Knuthenborg en bijvoorbaat kan ik al zeggen dat het een positieve recensie gaat worden. Als je nou echt een dag weg wil zijn, en dat zal geen dagje worden, dan moet je hierheen gaan. Na ons bezoek waren we onder de indruk over de grootte van het park en dus zochten we dat op op internet. Wat staat je te wachten.....???

500 hectaren park, Beekse Bergen is maar 70 hectaren om even aan te geven hoe enorm groot het park is. Het grond gebied heeft een geschiedenis die terug gaat naar de 14e eeuw maar dan niet als "dierentuin" maar als privaat eigendom van Deense edelen. Het park zelf werd in 1860 (!) opgericht en er rust dus een enorme geschiedenis op het park en daar is men trots op. Het park biedt niet de ruime variatie aan dieren die bijvoorbeeld Beekse Bergen heeft maar dat heeft als gevolg dat de beesten ook véél meer ruimte hebben om te leven.

Laten we beginnen bij het begin: de entree is 1600 kronen (214 euro) voor een gezin van 4. Dat is best prijzig maar daarin tegen is verder alles gratis (op het eten en drinken na). Er is een speeltuin (limpopoland) voor de kinderen en ook dat is geen kleintje! Er is een achtbaantje waar je 5 rondjes krijgt als je instapt en er is een waterbaan waarin je met een bakje voor 6 personen stapt en gegarandeerd nat wordt. Er is een waterspeeltuin, een gewone speeltuin, een klimspeeltuin, een glijbaanspeeltuin en weet ik veel wat nog meer!Wij hebben een deel van het park over moeten slaan omdat we er niet vanuit gegaan waren dat het zó groot was en dus staat een bezoek voor later dit jaar weer in de plannen. Let wél het kan er behoorlijk druk zijn! Buiten het vakantieseizoen kan je overal rustig kijken en kom je maar weinig mensen tegen, maar we kwamen ook een bordje bij de Leeuwen tegen dat als je daar staat er een wachttijd is van 40-minuten.

Foto's volgen (we zijn net thuis van vakantie) en die vertellen verder genoeg. Als je het geld er voor over hebt is het absoluut een aanrader buiten het seizoen om dan wel!
« Laatst bewerkt op: juni 13, 2018, 08:29:03 pm door KenJo »
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

       
Twittear