Onderhoudsbeurt

Gestart door Wammus, juli 27, 2018, 10:20:56 AM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Wammus

We hebben onze kyte volgend jaar 5 jaar en denken erover na om een grote onderhoudsbeurt door holtkamper te laten geven. Technisch gezien laat ik het onderstel wel altijd nakijken door mijn garage. Iemand ervaring met een grote onderhoudsbeurt bij holtkamper. Is dat de moeite waard of kun je hem beter zelf nalopen wat je eigenlijk altijd al doet bij het opzetten en dan ook klein onderhoud uitvoert.

Oftewel is een grote onderhoudsbeurt dus incl. nalopen frame, tent etc.etc. Zinvol.

Diep

Ik heb na 2 jaar een onderhoudsbeurt laten geven. Zit er aan te denken om dat volgend jaar ook weer te doen.
Zag dat de gasslangen voor 2019 vervangen moeten worden.
Is het niet zo dat de banden na 6 jaar ook vervangen moeten worden. Als jou gasslang pas voor 2020 vervangen moet worden zou ik nog een jaar wachten. Al hoewel de banden natuurlijk ook in de garage vervangen kunnen worden.

Hou er rekening mee dat als je je vouwwagen gaat brengen naar Holtkamper deze helemaal leeg moet zijn. Tevens duurd het een paar maanden voordat je aan de beurt bent nadat je een afspraak gemaakt hebt.

Richard

Bijzonder product een holtkamper..  "Tevens duurt het een paar maanden voordat je aan de beurt". Blijkbaar kunnen ze je een product leveren dat zo goed is, dat mensen bereid zijn lang te wachten op dienstverlening, en ook nog eens een prijs te betalen die bekend staat als hoogste in de markt. Mijn opmerking is geen kritiek, maar een compliment voor het merk.

CEO

Je moet je afvragen wat er met een beurt wordt uitgevoerd, of wat de gevolgen zijn.

In ons geval levert een beurt bij de leverancier extra fabrieksgarantie op.

Los van het technische deel, wat bij iedere aanhangerboer zou moeten kunnen, wordt het gas gedeelte vaak gecontroleerd. Maar dat zou op zich ook bij een caravandealer of een stalling-met-onderhoud moeten kunnen.

Welke meerwaarde levert Holtkamper en tegen welke meerprijs?
If you choose not to decide, you still have made a choice!

xray

Citaat van: CEO op juli 27, 2018, 02:43:15 PM
Je moet je afvragen wat er met een beurt wordt uitgevoerd, of wat de gevolgen zijn.

In ons geval levert een beurt bij de leverancier extra fabrieksgarantie op.

Los van het technische deel, wat bij iedere aanhangerboer zou moeten kunnen, wordt het gas gedeelte vaak gecontroleerd. Maar dat zou op zich ook bij een caravandealer of een stalling-met-onderhoud moeten kunnen.

Welke meerwaarde levert Holtkamper en tegen welke meerprijs?
Bij onze dealer is dat ook dus laat hem komende winter een keer daar onderhouden, kunnen ze meteen wat kleine dingetjes maken en nakijken. Weet zo de kosten niet maar gok op 150 euro ofzo.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk


Alex

Mochten er updates zijn aan de wagen dan worden die vaak ook gelijk uitgevoerd.
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

Tago Herman

Let ook op de voorwaarden van de verzekering. Er zijn maatschappijen die 2 jaarlijks een BOVAG onderhoudsbeurt eisen, en ook wordt er vaak een eis gesteld dat de banden max.6 jaar oud mogen zijn.
Een jaar niet geklapt is een verloren jaar

Theu

Die voorwaarde kunnen bij elke (Bovag) aanhanger of caravan werkplaats aan worden voldaan.
Maar de vraag was waarom het bij HK zoveel duurder is en wat je daarvoor terug mag verwachten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

sanderv

Wat is er spannend aan het vervangen van een gasslang?  Er zitten niet heel veel interessante onderdelen aan een vouwwagen wat dat betreft.

Wolbert

Ik heb geen ervaring met nieuwe vouwwagens, of wat dan ook.

Maar wel als monteur van auto's en vrachtwagens.

Wanneer ik gewoon met mijn boeren verstand kijk.

Dan zou ik zeggen, het belangrijkste is het onderstel controleren. En de rubbers, schokdempers. En evt de remmen.
(Al zouden die echt niet binnen 6jaar versleten mogen zijn bij een vouwwagen)

Een gasslang, dat is een kwestie van 2 koppelingen. En een andere slang er op.
Kost je een paar euro, en 2 minuten werk.

Verder het onderstel controleren op scheuren, vervormingen, en roestvorming.
Dat kan iedereen met 1 half werkend oog.

Banden, die mogen voor een tempo 100 keuring niet ouder dan 6 jaar zijn.
Dit is makkelijk te zien aan de band. (Het gaat om de leeftijd van de band, niet hoe lang ze er onder zitten)
Heb je niet met die tempo 100 te maken,
Dan kun je gewoon kijken na het profiel, slijtage, en bijv droogtescheuren ed.

Een band kan ook echt wel langer veilig mee dan 6 jaar.

Ik zie soms prijzen langs komen, ook voor auto's van 5min controle op een brug.

Waarvoor je ook zelf 10min op straat voor op je rug kunt liggen, en wat je met 2 linker handen nog goed kunt doen.
Het is natuurlijk altijd voor jezelf, maar als het geen meerwaarde heeft voor je garantie,
Dan zou ik het rij gedeelte gewoon zelf in de gaten houden, en wanneer je aan jezelf twijfeld of je dit ziet, dan na de dichtste aanhanger garage gaan, en daar voor een paar euro ffe laten kijken.

Theu

Nou precies dat.
Ben het er helemaal mee eens. Doe ik ook al jaren. 1x laten doen zelden met een slechter gevoel een garage uitgelopen. Gelukkig geen verzekering die anders eist.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

sanderv

@wolbert: inderdaad,  precies dat bedoelde ik met mijn vraag. Ik onderhoud al mijn materiaal volledig zelf, fietsen, auto's en de twee aanhangers. Die laatste zijn verreweg het simpelste. Het geremde asje van de vouwwagen krijgt in een seizoen hetzelfde te doen als de achteras van m'n auto in twee weken voor de kiezen krijgt. Dat onderhoud is echt niet spannend, en dan zijn onze geremde aanhangers 20 en 25 jaar oud. Ik heb de meetwaarde van dergelijke onderhoudsbeurten nooit zo begrepen. Mijn broer was pas geleden voor zijn caravan bij een aanhangerdealer. Die had de juiste oploopdemper zo op voorraad en leverde meteen een tooltje mee om het onderdeel snel te plaatsen. Mijn broer vroeg of hij met de caravan na afloop langs moest komen om de remmen op de remmenbank af te stellen. Was niet nodig, kreeg de afstelinstructie mee, de remmenbank werd zelden of nooit gebruikt.

DouweFlyer

En dan maak je een afspraak in Emmen met de vraag of het zo snel mogelijk kan in verband met droog stallen (en de stalkosten) kunnen ze niet precies zeggen hoe lang het gaat duren. Al met al enkele weken buiten gestaan in Emmen. Zonde. Misschien toch iets met de planning?
Heb m gewoon bij een garage of caravanhandel in onderhoud. 's Ochtends brengen, 's middags ophalen en daarna weer lekker droog stallen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

martijn82

Ik breng hem elke 2 jaar naar Roadmaster voor onderhoud. Wordt hij tip top na gekeken.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk


sanderv

Maar wat wordt er precies nagekeken?  De laatste keer dat ik mijn auto naar de dealer bracht voor een d riem en waterpomp dacht ik ook dat het netjes was gebeurd. Tot ik het de keer erop gewoon zelf deed en tot mijn verbazing een 14 jaar oude waterpomp uit het blok schroefde. Met exact hetzelfde fabricagejaar als het productiejaar van de auto. Die pomp was dus al twee riemwissels bij twee verschillende dealers blijven zitten, ondanks dat hij bij iedere wissel moet worden vervangen. Aan een vouwwagen hoeft amper iets te worden vervangen, grootste risicopunt zijn de banden (snel genoeg zelf te controleren) en de oploopdemper met schuifdeuren van de koppeling. Twee zaken die iedere aanhangerspecialist als dagelijkse kost doet. Laatste punt is de gasslang met de drukregelaar, daar staat een datum op en is twee maal een schroefverbinding. Daar is niet zo veel rocket science aan. Dus ik ben heel nieuwsgierig: wat doen ze dan precies bij zo'n beurt?