Gekke vraag over.... de bbq en een kip

Gestart door jari, juli 30, 2018, 07:27:15 PM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

jari

Er zitten vast wel mensen hier die mij kunnen helpen en het heeft niks met de klapper te maken!

Maar we willen een keer een hele kip op de bbq klaar maken. Ik heb zo ding gekocht waar je de kip op kan zetten. Om uit te proberen zo ding bij de action gekocht. Bevalt en gaat het goed dan komt er tzt een andere. Daar zit een bakje bij voor bier of wijn of iets... Nu drinken wij totaal geen alcohol helemaal niks nada noppes. Maar wat kan ik dan in dat bakje doen voor een lekker gebraden kippetje op de bbq? Alle tips zijn welkom... ook andere tip voor de bbq zijn welkom iets anders dan anders. Waar geen uren voorbereiding in zitten. Kijk het op de bbq laten garen duurt altijd wel maar wat daar voor zit moet geen uren duren. Snappen jullie me nog?
Jevipro

SpeedyG

Ook al drink je geen alcohol. Kun je nog wel koken met alcohol.
De alcohol verdampt, wat overblijft is de smaak/aroma van het bier of wijn.



Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk


danielwillemsen84

Cola, vruchtensap of iets vloeibaars wat je kan drinken. Verwacht niet dat het ene vocht of het andere een andere smaak gaat geven, nooit gemerkt, naar mijn idee doet vocht bij de kip open en bloot helemaal niets, want het kan niet eens neerslaan op de kip. Het verdampt that's it.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk


Alex

Citaat van: SpeedyG op juli 30, 2018, 07:37:19 PM
Ook al drink je geen alcohol. Kun je nog wel koken met alcohol.
De alcohol verdampt, wat overblijft is de smaak/aroma van het bier of wijn.



Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk


Klopt het is voornamelijk om de kip lekker sappig van binnen te houden.
Ik gebruik voor mijn beercan chicken  0% bier.
Je kunt ook cola gebruiken maar dan vind ik hem te zoetig smaken.
Neem aan dat je je hebt ingelezen hoe je aan slow cooking doet ?
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

solex

Dat dingetje van de action gebruiken wij tot grote tevredenheid.
Ik doe er wat olijfolie,geplette knoflook en rozemarijn in geeft een lekkere smaak aan de kip.
De buitenkant gewoon met kruiden.
Mvgr

Als je schrijffouten vind mag je die houden.

Caspers

Cola en kip gaat inderdaad bijzonder goed samen!

Doordieselen met de Flexi T&T


dinkytoys

Radler maakt het beetje fris van. Je zou een blikje icetea of iets kunnen doen. Het basisdoel is om vocht in je BBQ te krijgen. Dus de deksel erop en 45 min wachten :) hierdoor droogt de kip niet uit en blijft deze super sappig. Spareribs volgens het 3-2-1 is ook een aanrader ;)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Jon

Combi Camp Country 2016, daarna de Waard Kuifmees, nu even niets. September '24 test van de Shelter.

jari

Citaat van: SpeedyG op juli 30, 2018, 07:37:19 PM
Ook al drink je geen alcohol. Kun je nog wel koken met alcohol.
De alcohol verdampt, wat overblijft is de smaak/aroma van het bier of wijn.



Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk
Juist dus... jakkes bah bah
Jevipro

jari

Citaat van: Alex op juli 30, 2018, 08:10:08 PM
Klopt het is voornamelijk om de kip lekker sappig van binnen te houden.
Ik gebruik voor mijn beercan chicken  0% bier.
Je kunt ook cola gebruiken maar dan vind ik hem te zoetig smaken.
Neem aan dat je je hebt ingelezen hoe je aan slow cooking doet ?
Ja gezien en gelezen over slow cooking
Jevipro

jari

Citaat van: solex op juli 30, 2018, 08:28:58 PM
Dat dingetje van de action gebruiken wij tot grote tevredenheid.
Ik doe er wat olijfolie,geplette knoflook en rozemarijn in geeft een lekkere smaak aan de kip.
De buitenkant gewoon met kruiden.
Dat ziet er heel goed uit. En wat voor kruiden gebruik je voor de kip zelf dus de buitenkant?
Jevipro

jari

Citaat van: dinkytoys op juli 30, 2018, 08:52:33 PM
Radler maakt het beetje fris van. Je zou een blikje icetea of iets kunnen doen. Het basisdoel is om vocht in je BBQ te krijgen. Dus de deksel erop en 45 min wachten :) hierdoor droogt de kip niet uit en blijft deze super sappig. Spareribs volgens het 3-2-1 is ook een aanrader ;)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hoe gaat dat dan met de spareribs? Wij leggen ze altijd aan de rand. Maar vind het erg leuk om nieuwe dingen te proberen.
Jevipro

jari

Citaat van: Jon op juli 30, 2018, 09:26:11 PM
Gewoon 'niks nada noppes' kip eten :#
Dat deden we dus ook altijd maar wouden eens iets anders uit proberen.
Jevipro

Alex

Citaat van: jari op juli 31, 2018, 07:39:15 AM
Dat ziet er heel goed uit. En wat voor kruiden gebruik je voor de kip zelf dus de buitenkant?
Die je normaal ook lekker vind.
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

Bagheera

Citaat van: SpeedyG op juli 30, 2018, 07:37:19 PM
Ook al drink je geen alcohol. Kun je nog wel koken met alcohol.
De alcohol verdampt, wat overblijft is de smaak/aroma van het bier of wijn.
Pas wel op hoor, bij het kokkerellen verdampt lang niet alle alcohol, er blijft altijd een percentage achter (soms wel 50%). Meestal niet zo erg, maar goed om te beseffen wanneer je echt geen alcohol mag of kunt gebruiken.