Bermkeuken vs skottelbraai

Gestart door Lisanne1109, juli 18, 2022, 04:23:52 PM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lisanne1109

Hoi allemaal,
Ik ben aan het oriënteren en is mijn oog gevallen op de cabanon malawi 2.0.
Nu vroeg ik mij af wat jullie de voor en nadelen vinden van een bermkeuken tov koken met skottelbraai oid?

Ben benieuwd naar jullie reacties!

Jon

Even de zoekfunctie gebruiken, over beide opties is al heel veel geschreven.
Combi Camp Country 2016, daarna de Waard Kuifmees, nu even niets. September '24 test van de Shelter.

Tago Herman

Wij doen alles met een skottelbraai, de keuken wordt door ons niet gebruikt.
Een jaar niet geklapt is een verloren jaar

tupp

Wij hadden het in de tent dubbel: 2-pits gasstelletje en een skottel. Op het gaspitje kookten we dan bijvoorbeeld wel eens rijst of pasta. En op de skottel bereidden we de rest. 'Prutje' met groenten en vlees voor bij de pasta of rijst. Of we warmden er een kante-en-klare verse pizza mee op.
Een echte gaspit is ook fijn om water te koken voor koffie en thee.

Op dit moment hebben we geen skottel meer en doen dus alles met de bermkeuken. En eigenlijk is dat ook prima. In principe kunnen we daar alles mee wat we op de skottel ook deden, behalve de pizza.

Ik zou dus zeggen: beiden of alleen de bermkeuken. Maar ik weet dat er genoeg mensen zijn die wekenlang heerlijk eten met alleen een skottel.
Na een paar jaar testkamperen in een bejaarde Jamet Louisiana, overgestapt op een gloednieuwe Trigano Odyssee.

Jer81

Bermkeuken voor het koken (aardappels, water, groente, soep) en een Skottel voor het bakken en braden.

muis

Ik heb beide maar het fornuis gebruik ik nauwelijks.  Ik ga de boel verbouwen en dan neem ik een losse pit mee.  Ik gebruik het fornuis alleen voor een keer pasta of rijst koken.  De rest gaat allemaal op de Skottel.

In de keuken van de flyer staat ook de koelbox en dat vind ik wel prettig.

Jon

Altijd mensen baas boven baas. Wilma, jij bent voor zover ik weet de enige met een fornuis in de klapper, wij moeten het met een kookplaatje doen. :J
Combi Camp Country 2016, daarna de Waard Kuifmees, nu even niets. September '24 test van de Shelter.

Yella

Wij hadden alleen de bermkeuken. Niks Skottel nog meeslepen. Hadden we ook niet. Keuken ging prima. Maar dit is allemaal zeer persoonlijk en wat je zelf graag doet.
www.jawamarkt.nl voor boeken en handleidingen.

CEO

Lijkt me inderdaad een typisch geval van uitproberen wat je zelf prettig vind. Wij gebruiken beide en willen niet anders. Althans, zolang we met 5 personen op vakantie gaan. Als dat er (langzaamaan) minder worden, zullen we gaan zoeken naar een kleinere externe brander.
If you choose not to decide, you still have made a choice!

Drikusniet



Citaat van: Jon op juli 18, 2022, 08:56:31 PM
Altijd mensen baas boven baas. Wilma, jij bent voor zover ik weet de enige met een fornuis in de klapper, wij moeten het met een kookplaatje doen. :J

Nee hoor, ook hier een drie pits fornuis (en warm stromend water, maar dat is een ander topic) :-)

muis

#10
Nee hoor, een 3 pits fornuis zit in heel veel vouwwagens.  Heb je het fornuis met piezo ontsteking van Frankie niet gezien  :J

Oh fornuis is voor mij met of zonder oven,  hoe zal ik het noemen,  kookplaat maar dan met gas  ::)

Een 3 pits gasstel lees ik net ergens

sannie75

Wij hebben de Livingstone met keuken, en een scottelbraai.  We gebruiken dan ook  beide.   :J

Corien

Voor ons zit het voordeel van een bermkeuken niet in het vaste gasstel,  maar in het feit dat al je keukenspullen een vaste plek hebben,  waar je bij het uit- en inklappen nauwelijks werk aan hebt.  Wij hebben nu een livingstone zonder keuken.  We koken op de Safari Chef met soms het elektrische pitje voor de pasta of rijst. Dat is voor ons prima.  Maar het opzetten en afbreken van de keuken vinden we steeds minder leuk.


Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk


sammyvannorel

@corien: datzelfde geldt ook voor ons: in 4 jaar de keuken niet heel veel gebruikt behalve als opslagplek en ook voor onderweg vind ik het een ideaal ding om spullen in (gasflessen en nu voor het eerst ook gewoon borden en bestek) en op (stokken, tassen met kleding) te vervoeren tevens ter compensatie voor de disselbak waar we een koelkast van lood in vervoeren 😜.

Meestal kook ik op de Safari chef. En heel af en toe gebruik ik een pit van het binnen gasstel.
Kamperen: een fortuin uitgeven om als oermens te leven

Bucharestblues

Heb het al eens geschreven denk ik. Wij hebben ook de malawi, zonder keuken. Binnen hebben we een klapkast met ouderwets gimeg stel erop voor koken (ei, koffie, pasta, rijst). Bakken doen we op cadac paella pan buiten. Voor ons ideaal. Keuken lijkt ons gedoe, zwaar, matige kwaliteit en nuffig (bv het wasbakje).