verse pizza, voor eigenaars van de complete skottelbraai

Gestart door mavi, juni 22, 2009, 11:57:52 AM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

mavi

Hiervoor gebruik je de grilplaat en de deksel.

Koop kant en klare pizzabodem(s) in de supermarkt

of

maak je eigen pizzadeeg uit een pak
koop dan wel los bakpapier

Rol een pizzabodem op maat van de grilplaat op het bakpapier
Knip deze in 4 punten (met het bakpapier!)

bestrijk ze met tomatensaus

Zet op tafel schaaltjes met tomaat, ui, tonijn, paprika, olijven, geraspte kaas, champignons, ananas of wat je dan ook op de pizza wilt doen

Ieder kan zijn eigen pizza beleggen.

Til de (belegde punten) op de grilplaat, deksel erop, kwartiertje wachten......

pizza!!

Didi

Wordt die braai dan wel warm genoeg?

Het geheim van een goede pizza is juist dat de oven erg warm gestookt wordt  (bij voorkeur 450+ gr.)
Netheid is voor de dommen, alleen genieën beheersen de chaos

CEO

De skottel (en haar kleine broertje de Safari) zijn nou juist de buiten-kook-dingen waar ik me eens niet aan erger omdat het niet heet wil worden. Ik kook graag, zowel op de camping als thuis, en ben erg blij met de temperaturen van de skottel. Met BBQ moet ik hem meestal wat zachter zetten omdat anders de buitenkant al 'well done' (lees: donkerzwart) is, terwijl de binnenkant nog 'a pointe' is. Met kip is dat best een probleem.

Het heel warm stoken heeft (geloof ik) ook te maken met het loskomen van de bak-ondergrond. Een stukkie bak papier of een teflon-vel doet dan wonderen.
If you choose not to decide, you still have made a choice!

marcel.s

#3
Citaat van: Didi op september 04, 2009, 09:42:00 AM
Wordt die braai dan wel warm genoeg?

Het geheim van een goede pizza is juist dat de oven erg warm gestookt wordt  (bij voorkeur 450+ gr.)
komt goed, ik maak ze op folie papier  op de BBQ en de safari chef  :#
BBQ met deksel natuurlijk, en in mijn geval een webber ,en zelfgemaakte bodem  :J

mavi

Hij wordt zeker warm genoeg. Je moet hem wel vantevoren al aanzetten en de deksel erop laten. Dan komt het echt goed!

gr.
Mavi