Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Pasta met ham en courgette roomsaus  (gelezen 2117 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bsb2010

  • Gast
Pasta met ham en courgette roomsaus
« Gepost op: april 08, 2010, 11:06:17 am »

Lekker, snel, makkelijk en betaalbaar...

Nodig voor ca 4 personen:

250-300 gram ham (kant en klare blokjes, een dikke plak of gewoon broodbeleg)
1 courgette
250 ml lang houdbare slagroom
macaroni ( of spaghetti, tagliatelle, penne enz enz enz)
zout en peper
klein beetje olie (of bakboter)
1 (desgewenst 2) (pannen
vergiet

Kook de pasta van je keuze ca 2 minuten korter dan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

Snijdt ondertussen de ham in stukjes (ik gebruik meestal gewoon broodbeleg en snijdt die in stukjes van ca 1cm2)
Was de courgette, snijdt deze in stukjes (ik snij deze meestal in de lengte tweemaal door, zodat je 4 lange delen hebt en snij de boel dan in plakjes)

Gooi de pasta in de vergiet en leg het deksel van de pan erop (de pasta niet afspoelen met koud water!!!) en zet de pan direct terug op het vuur. Zet het vuur zo hoog mogelijk, doe er olie of boter in en zodra dit heet genoeg is, de courgette en ham, en bestrooi deze rijkelijk met zout en peper, bak ca een minuut, doe er dan de room bij. Zodra de saus goed heet is nog even controleren op smaak, pasta erbij, even een minuut goed doorwarmen en smullen maar.

Extra lekker met stokbrood en/of een salade er bij, nauwelijks afwas en slechts 10-15 min bereidingstijd (afhankelijk van hoe lang je pasta moet koken...)


Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

       
Twittear