Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 1 
 Gepost op: Vandaag om 12:57:45 am 
Gestart door Ellen1979 - Laatste bericht door Johan
Dat klopt. Bellenblaas spul is troep!
Ik heb dit al vele malen in diverse talen uit moeten leggen aan ouders. Soms tonen ze direct begrip, maar het kwam ook voor de ze naar hun voorhoofd wezen en zeiden: laat die kinderen lekker bellen blazen. Tot overmaat van ramp staat er regelmatig een advertentie in de KCK met een moeder die met haar kind bellen zit te blazen voor een tent. Ik heb daar op gereageerd en ze gaan een andere foto bij die advertentie plaatsen. Dat is dan winst, maar het fenomeen uitroeien op een camping zal niet gaan lukken!

 2 
 Gepost op: Vandaag om 12:36:44 am 
Gestart door Baai - Laatste bericht door Theu
Wij staan met onze CC Flexi T&T op het najaarsklapweekend. Voel je “vrij” om even te komen gluren.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

 3 
 Gepost op: augustus 08, 2020, 10:58:45 pm 
Gestart door Ellen1979 - Laatste bericht door Alex
Heb dit jaar 2 keer ouders erop aangesproken dat ik liever heb dat hun kinderen met hun bellenblaas niet in de buurt van da vouwwagen wil hebben.
Ze wisten niet wat voor gevolgen dit kan hebben.
Terwijl 1van die ouders zelf een trigano hadden.
Zat laatst te denken zou maar gebeuren als je er zelf niet bent :(

Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk


 4 
 Gepost op: augustus 08, 2020, 10:05:26 pm 
Gestart door Annexander - Laatste bericht door Annexander
Wij zoeken voor onze Aart Kok Livingstone een achtertentje zodat onze dochtertjes van 4&6 jr een fijne slaapplek hebben. Iemand die m niet meer gebruikt? Wij nemen hem graag over
Groeten Anne en Xander

 5 
 Gepost op: augustus 08, 2020, 09:54:34 pm 
Gestart door Baai - Laatste bericht door Baai
Ik begin nu meer en meer overtuigd te geraken van de combi camp flexi. Met die vario luifel is die best wel nog mooi. Ik zie dat er toch enkele T&T's tweedehands te koop staan.
Het zou sowieso pas voor volgende zomer zijn, dus ik heb nog tijd.

 6 
 Gepost op: augustus 08, 2020, 09:51:05 pm 
Gestart door Ellen1979 - Laatste bericht door Theu
Dat klopt. Bellenblaas spul is troep!
Gelukkig niet op onze tent gehad. Wel een goed wit t-shirt van onze zoon wat ineens grijs was en is gebleven.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

 7 
 Gepost op: augustus 08, 2020, 09:33:10 pm 
Gestart door FriedelP - Laatste bericht door Theu
Mooi verslag van wat een, voor ons, leuke camping lijkt te zijn.Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

 8 
 Gepost op: augustus 08, 2020, 09:18:50 pm 
Gestart door Ellen1979 - Laatste bericht door Ellen1979
Het valt mij op dat er op de camping toch regelmatig kinderen aan het bellen blazen zijn. Ik heb geleerd dat de bellen, als ze op je doek komen, kunnen zorgen voor lekkage. Klopt dit?

Ik voel mij heel vervelend als ik die kinderen weg moet sturen....

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk


 9 
 Gepost op: augustus 08, 2020, 05:13:26 pm 
Gestart door FriedelP - Laatste bericht door FriedelP

Door corona dit jaar op zoek gegaan naar een camping in België en dat was een hele uitdaging want vele bleken al volzet te zijn. Uiteindelijk uitgekomen op Camping Les Ochay, op de grens tussen Bertrix en Herbeumont in Mortehan:
https://www.campinglesochay.be/


De camping is gelegen op een meander van de Semois. Deze takt ook eventjes af waardoor een deel van de camping op een eilandje gelegen is. De camping is zo zeker heel mooi gelegen. Ze wordt uitgebaat door Nederlanders die erg vriendelijke zijn. De campingvader zou vroeger bakker geweest zijn. Als je de dag voordien je brood besteld, bakt hij het tegen de volgende ochtend en kan je het dan aan de receptie gaan ophalen. Erg lekker brood trouwens!


Het sanitair is erg proper en goed onderhouden. Door corona was er nu mondmasker plicht en moet je uw handen ontsmetten bij het betreden. Ook zijn er daardoor minder lavabo's en douches beschikbaar. Echter bij de lavabo's zijn ook zeepverdelers en is dus steeds zeep voorhanden om handen te wassen. De douches zijn gratis maar werken met een timer. Na 5 minuten stopt het water en moet je 5 minuten wachten eer je verder kan doen.
Op de zijkant van het gebouw zijn ook een wasmachine en droogkast die tegen betaling kunnen gebruikt worden. Er is ook een vriezer waarin gratis koelelementen kunnen achtergelaten worden. Bij de receptie zijn een beperkt aantal producten te verkrijgen, echter het een winkeltje noemen zou een groot woord zijn. Er staan vlakbij ook nog wat tafeltjes waar ijsjes en drankjes kunnen verorberd worden, met daarnaast een trampoline, pingpong tafel en schommel voor de kinderen.


Maar de kinderen kunnen zich zeker overal op het terrein erg uitleven. Er zijn overal fietsen terug te vinden van de camping die ze vrij mogen gebruiken. Wat oudere en ook wat specialere exemplaren waardoor fietsen soms een iets andere ervaring is. Het zelfde geld voor de go-cars die er eveneens zijn. Ze zijn er ook in alle mogelijke formaten zodanig dat er zowel voor oud als jong wel wat te vinden is. Er is eveneens een plaats voorzien waar je de Semois in kan om verfrissing te zoeken of te vissen. Daar is ook een bootje te vinden en peddels die de kinderen vrij kunnen gebruiken, evenals een band waarmee je op het water kan drijven. Er zitten ook heel wat kleinere visjes, de grotere vissen aan de haak slagen bleek een grotere uitdaging. Bij mijn dochter die zowat heel de tijd in de rivier zat, was er ook eentje verstrikt geraakt in haar zwempak. De kinderen gaan er ook vaak op jacht naar kikkers en rivierkreeftjes die er veelvuldig te vinden zijn, maar later terug moeten gezet worden. Kortom, voor de kinderen is er heel veel uitdaging en vertier zonder dat daarvoor georganiseerde animatie moet voorzien zijn. Met de elementen die er zijn en hun rijke fantasie kan ik me niet voorstellen dat ze hun daar zullen vervelen!


BBQ mag er gebeuren, evenals vuur stoken. Voor het laatste moet er wel gebruik gemaakt worden van vuurkorven die minstens een halve meter boven de grond zijn. Echter deze zijn veelvuldig te vinden aan de receptie en er is voor zo goed als elke tent wel eentje beschikbaar. Ook het hout kan je aan de receptie kopen voor 8 euro, evenals aanmaakblokjes en marshmallows. Alle ingrediënten dus voor een sfeervolle avond. Er zijn ook tal van plaatsen vlak bij de camping waar hout kan gesprokkeld worden en voor de kinderen is dat zeker een extra beleving hun hout zelf gaan zoeken om 's avonds het vuur mee te stoken. En vooral het in het juiste formaat te krijgen. Nadeel is wel dat er wel erg veel vuur wordt gestoken en op sommige dagen je van 's morgens tot 's nachts in de rook gehuld zit. Ook dat er soms tot na één uur rond de vuren blijft zitten en babbelen. Alles heeft zijn voor en nadelen hé.


De camping vader is zeker een erg vriendelijke man die graag mee naar oplossingen zoekt, je redelijk wat uitleg over de streek kan geven maar ook erg correct is. Hij gaat 's avonds nog een aantal keren over de camping om te zien of de vuren niet te hoog opgestookt worden (het is er erg droog) en dat er niet teveel kabaal wordt gemaakt  en indien dat wel het geval is wordt je daar vriendelijk op aangesproken. Ook betreffende de maatregelen rond corona aan het sanitair zal hij zeker toespreken mag je u er niet aan houden. En terecht ook.


Op de camping zitten vooral Nederlanders en Vlamingen. Een andere taal dan Nederlands hoor je dus nauwelijks praten. Tot spijt van de jongste dochter die haar eerst jaar Frans op school had gehad, de vorige jaren vooral op campings terecht kwam waar geen Nederlands werd gesproken en nu hoopte haar vergaarde kennis in de praktijk te kunnen omzetten  :# . Veel campinggasten komen al jaren naar deze camping en kennen de uitbater dus ook erg goed en helpen soms een handje met het onderhoud. Ook staan er redelijk wat vouwwagens in vergelijking met de afgelegen campings in de bergen waar wij meestal staan.


Volgens de site zouden er 49 plaatsen zijn, volgens het grondplan 51 plaatsen. Deze zijn ook voorzien van elektriciteit. Echter tal van plaatsen die eigenlijk niet officieel als plaats wordt beschouwd worden eveneens aangewend en groepen worden samen op de plaatsen gezet. Hierdoor was het naar wat wij gewoon zijn erg druk op de camping. Volgens diegenen die er al jaren komen, is dat de meeste jaren nog wel erger en zeker een factor waar je rekening mee dient te houden als je kiest voor deze voor de rest erg leuke camping. De tweede week stegen de coronacijfers weer feller en waren er daardoor ook heel wat annulaties wat terug wat meer ruimte op de camping creëerde.


De camping doet ook aan Kajakverhuur en als campinggast krijg je daarop 2,5 euro korting per persoon. Echter dit jaar was de stand van het water veel te laag om kajakken mogelijk te maken.


Er zijn in de regio heel wat burchten te bezichtigen, er is eveneens een leisteengroeve en Boullon is ook vlak bij. Ook de Grotte van Han zijn op een half uur tijd bereikbaar. Heel wat te doen dus. Maar vooral heel veel mooie wandelingen in de streek en ook mountainbikers komen er zeker aan hun trek. De wandelingen zijn wel de meeste korter in tijd dan deze in de Bergen maar lopen langs de Semois, mooie uitzichtpunten, meren en vooral door prachtige bossen. Veel bewegwijzerde routes eveneens. Zeker een mooie streek voor een actieve vakantie.


    * Vriendelijkheid personeel:10    * Sanitair:9    * Schoonheid van de camping zelf:8    * Animatie team:9 Er is geen georganiseerde animatie, echter de fietsjes, go-cars, boot en de Semois zelf zijn de beste animatie voor kinderen die er is.    * Voorzieningen:7    * Eet gelegenheden op de camping: nvt


Hieronder nog een paar foto's vanop de camping of zicht op de camping. De komeet Neowise was ook van op de camping te zien, maar ik ben duidelijk geen geoefend astrofotograaf, eerder een visueel waarnemer.


 10 
 Gepost op: augustus 08, 2020, 01:59:34 pm 
Gestart door RRA - Laatste bericht door Verykikkert
Als je er nog steeds 1 zoekt, ik heb er een, alleen geen gasten cabine.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
       
Twittear